1897-ben épült meg a Ronneby Brunns hotel, ami gyors népszerűségnek örvendett gyönyörű természeti környezetéről és az egészséges vizeiről, ami most is nagy népszerűségnek örved, mivel a hotel magába foglal egy vízi világot és egy wellness részleget. A vízi világ magába foglal több csúszdát, különböző medencéket, ugrófalakat, hogy a család bármelyik tagja megtalálhassa a neki kedvére valót.
Az elmúlt négy hétben a konyhán töltöttük el a szakmai gyakorlatunkat, ahol rengeteg mindent megtanultunk és rengeteg új emberrel találkoztunk. Az első nap, ami augusztus 11-én volt, Isabelle vezetett minket körbe a szállodában. Itt betekintést nyerhetünk a konyha életébe, a wellnes részlegbe, a strand részlegbe, a konferenciatermekbe, az átlagszobákba és az egyik lakosztályba. Megtudtuk, hogy a szállodának 264 szobája van. Mi is egy ilyen szobát kaptunk, ahol kettesével lakunk. Kinga és Fruzsi a 49-es szobát, Viki és Én pedig a 45-ös szobát kaptuk.
Kinga és Fruzsi az első két hétben a reggeli műszakban dolgozott, ami azt jelentette, hogy 7-től délután 3-ig tartott, ők keddenként szabadok voltak, mi pedig vasárnaponta voltunk szabadok. A hónap első felében mi délután 3-tól este 11-ig dolgoztunk, majd a lányokkal cseréltünk, így az utolsó két hétben a reggeliztetést és az ebédeltetést csináltuk. Szabadidőnkben használhattuk a szálloda minden részlegét, így alkalmunk volt edzeni, szaunázni, jacuzzizni és nagyon szerettük volna kipróbálni a kinti medencéket is, de sajnos az időjárás miatt erre nem volt lehetőségünk.
A reggeli 7 órakor kezdődött és 10 óráig tartott, ez idő alatt a feladatunk az volt, hogy leszedjük az asztalokat illetve feltöltsük a svédasztalt és a meleg ételeket. Általában minden reggel tojás, bacon, svéd húsgolyó volt a meleg étel, de lehetőség volt müzlire, szendvicsekre és gofrira is. 10 és 11 óra között elmosogattuk a reggeli alatt képződött koszos edényeket, kávés bögréket és az üdítős poharakat. Majd elkezdtünk teríteni ebédre. Az ebéd fél 11-kor kezdődött és 3 órakor ért végett. Az ebéd nagyon változó volt, de mindig volt hal és egy másik féle hús, krumpli vagy rizs és különböző saláták, mint például zöldsaláta, uborkasaláta, paradicsomsaláta és krumpli saláta. A vacsora este 6 órakor kezdődött és 10 óráig tartott. Amikor még szezon volt, akkor volt svédasztal, de a szezon végével, már csak rendelni lehetett.
Általában délben és este voltak rendezvények, ami azt jelentette, hogy akár több száz fő is érkezett. Voltak itt focisták, a svéd katonaság, pilóták, légi utaskísérők és a konferenciateremből érkező exkluzívabb vendégek is. Az étterem három részből áll: a kis ebédlő, ami 50 ember befogadására képes, de ide tartozik még egy kis dobogón elterülő rész, ahol akár 90 ember is kényelmesen elfér, a V.I.P. terem, ami kisebb csoportok, prezentációs bemutatókra nyit lehetőségeket és a nagy étterem, ami 400 főt is képes befogadására ad lehetőséget és ide tartozik a színpad is, ahol télen műsorok nyáron pedig koncertek vannak.
Eleinte nagyon nehézkesen indult a felszolgálás, mivel minden felszolgáló 3-4 tányért tudott kivinni egyszerre, de mi csak 2-vel próbálkoztunk, de a gyakorlat végére már mi is három tányért tudtunk kivinni. Az üdítős poharakból, akár 20-at képesek voltunk vinni, csészékből 10-et. Nagyon sokat fejlődtünk. A gyakorlat elején nagyon lassan terítettünk, de már 40 főre 10 perc alatt megterítünk. Kiismertük magunkat a konyhában és rutinosan mozgunk az alaksorban is, ahol bármit megtalálunk, amire szükség van fent az étteremben.
Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ide jöhettünk szakmai gyakorlatra, hiszen rengeteg dologgal lettünk gazdagabbak és nagyon sokat fejlődtünk. Emellett új emberekkel ismerkedhettünk meg és köthettünk talán életre szóló barátságot. Elmondhatjuk magunkról, hogy egy új kultúrát és országot tudhatunk magunkévá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése